16 Mart 2015 Pazartesi

Parabensiz Şampuan RESTOREX'le uzun saçlar:)

2011 de belimdeki saçları bi anda gaza gelip enseme çıkarmamla başladı herşey:)
Denemediğim şey kalmadı. Saçlarım hep mırın kırın uzadı diyebilirim.Her kadında olduğu gibi kestirdikten sonra bendede pişmanlık oldu. Restorex i içinde paraben olmadığından dolayı tercih ettim kimse tavsiye etmedi yani. Paraben çok zararlı bir madde özelliklede bayanlar için. Parabeni herkes bilir fakat bilmeyenler için ufak bi bilgi verelim; düşük maliyetli, zararlı bakteri ve mantarların üremesini engelleyen ayrıca raf ömürlerini uzatan koruyuculara paraben diyoruz.Kozmatik ürünlerinin içinde demehylparaben,ethylparaben,propylparaben,butylparaben veya benzyparaben olarak birden fazla paraben görmemiz mümkündür.
Parabenler hem zehirli hemde toksik özelliği taşırlar. Deride egzama gibi tahriş ve alerjik tepkimelere neden olurlar. Ayrıca parabenler vucutta östrojen hormonu taklit eden madde olarak da bilinmektedirler.Paraben adlı madde, sadece uygulandığı yerin yüzerinde kalmamakla birlikte cildimize, dokularımıza kan ve idrarımıza dahi geçtiği klinik olarak tespit edilmiş.
Meme kanseri olan kadınlar baz alınarak yapılan bazı deneyler için onlardan tümör örnekleri alınmış.Alınan tümör örneklerinde oldukça fazla miktarda paraben olduğu tespit edilmiş. Vucuttaki hormonal reaksiyonları artıran kimyasal bileşenlerin kullanılması özelliklede östrojen hormonu ile yükselmesi, meme kanserinin yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Memedeki yoğum yağ oranı vucutta bulunan toksinlerin memede birikmesine neden olmakta ve kadınlarda rastlanan en yaygın kanser türü olarak Meme kanserine dikkat çekiyor.
Zararlı etkilerinden dolayı tercihim PARABENSİZ şampuan. Restorexin de içinde paraben bulunmadığından satın aldım. Kullanmaya başladıktan sonra çevremdeki bir çok insan saçlarımın hızlı bir şekilde uzadığını söylemesiyle çewremdekilere tavsiye etmeye başladım. Ben kremiyle birlikte kullanıyorum. Extra olarak 15 günde bir saçlarımın uç kısımlarına susam yağı sürüp 15 - 20 dk bekliyorum. Susam yağı saçlara nem veriyor. (banada bi kuaför söylemişti uçların çok kuru susam yağı uygula die) Birde Urban saç serumu kullanıyorum. Watsons ta bulabilirsiniz saç serumunu. Hızlı uzasın diyorsanız Restorex i tercih edin.Bu arada Carreforuda bulabilirsiniz Şampuanı ve saç kremini. Şimdilik hoşçakalın:)





7 yorum:

  1. şahane bir yazı olmuş saçlarının canlı şahidi olarak listeye eklendi bebeğim :)

    YanıtlaSil
  2. :) canım münümmm seneye senin saçlarda benimkiler kadar olucak biliosun dimi:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Peki hızlı uzama süresi ne kadar tahminen atıyorum 1 haftada gözle görülür derecede diyebilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  4. 1.5 aydir gun asiri kullaniyorum hala bir etkisini gormedim .

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Derya Sezer benim bir ayda gözle görülür şekilde etki etti kişiden kişiye değişebilir bu durum diye düşünüyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Melike Nur ben bir ayda etkisini gördüm bu süre zarfı içinde saçlarımı kestirmedim ve herhangi bi işlem uygulatmadım boyama gibi... çevremdeki insanlarda farkedince gözle görülür uzunluğu memnun kaldığım için bloğuma yazma gereği duydum.kişiden kişiye etkisi değişebilir illa restorex deil parabensiz herhangi bir şampuan kullanmaya devam etmelisin...sevgiler

    YanıtlaSil

Merhaba sevgili okuyucu:
Yorumun için teşekkür ederim.
Kısa zamanda yayınlayacağım. Sevgiler